Vrijstaande zonwering

Vrijstaande zonwering: een mooie parasol is een aanwinst voor in je tuin of terras en maakt het leven op zonovergoten dagen een stuk comfortabeler. Via onze webshop vindt u een assortiment met zowel vierkante, rechthoekige, ronde als zwevende parasols.

Een zweefparasol is een goede oplossing als u niet de standaard in het midden wilt hebben en de parasol boven u moet zweven, wilt u een trendy en moderne parasol kijk dan bij de rechthoekige en vierkante parasols.

Zwevende parasols

Zoekt u een parasol die niet de standaard in het midden heeft en boven u hangt dan is een zwevende de ideale oplossing. Deze zijn speciaal gemaakt om zwevend boven u te hangen. Wilt u hem bijvoorbeeld boven uw tuinset of loungeset dan kunt u de standaard aan de zijkant plaatsen, waardoor u hier geen last van heeft.

Functie zweefparasols

Een parasol heeft als doel om bescherming te bieden tegen de zon en bestaat uit baleinen die bespannen zijn met een doek wat overeenkomt met de constructie van een paraplu. De maat van een parasol is vaak echter veel groter dan die van een paraplu en wordt vaak op terras, in de tuin of op het strand gebruikt.

De klassieke parasol heeft een stok in het midden die in een zware houder van bijvoorbeeld betton of steen. Tegenwoordig heb je meerdere modellen zoals de zwevende of muurparasol.

Geschiedenis parasols

Parasols zijn al zeer oud en de Egyptenaren gebruikten al 1000 jaar voor Christus parasols om farao’s te beschermen tegen de zon.  Hierna namen de Grieken en Romeinen dit idee over en zelfs in India kwam je als zonweren reeds parasol tegen.

Pas rond 1600 na Christus werden ze in de westerse wereld gebruikt door voornamelijk de welgestelde klasse omdat een witte huid een teken was dat je niet veel in de zon hoefde te werken.

Scroll naar boven