Zonwering

De keuze in buitenzonwering is enorm! Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een scherm dat niet alleen schaduw creëert, maar waar u ook lekker onder kunt zitten en onderdoor kunt lopen? Dan is het knikarmscherm de juiste keuze. Of is een vrije doorloop niet perse noodzakelijk en hebt u last van lage zoninval? Een uitvalscherm biedt in dat geval uitkomst!

Buitenzonwering

Wanneer de zonwering aan de buitenzijde van een gebouw is aangebracht, spreekt men over buitenzonwering. In de meeste gevallen is dat een zonnescherm, waarin verschillende vormen bestaan. Screens, buitenjaloezieën, blinden, persiennes, rol- en raamluiken kunnen ook als zonwering dienen. Hieronder vallen ook overstekende dakranden of vloeren, of bouwkundige luifels rechtstreeks boven de ramen.

Binnenzonwering

Wanneer zonwering aan de binnenkant van het gebouw is aangebracht, spreekt men over binnenzonwering. Men dient er rekening mee te houden dat zonwering aan de binnenzijde minder effectief is dan aan de buitenzijde. Licht regelen kan men uiteraard ook goed aan de binnenzijde. Raamdecoratie is in eerste instantie bedoeld om zonlicht tegen te houden. Maar de decoratieve functie van gordijnen en zonwering is minstens net zo belangrijk. Vandaar dat je op onze website kunt kiezen uit een breed assortiment raambekleding. Of je nu op zoek bent naar vouwgordijnen, jaloezieën, of kant-en-klaargordijnen, bij Rolluikenzonwering.com vind je het zeker.

Ieder type raambekleding heeft weer een eigen set aan karakteristieke eigenschappen. Zo verschillen ze in materiaal en opbouw, maar ook in hoeverre en op welke manier ze licht doorlaten. Een voorbeeld van de verschillende keuzemogelijkheden is zichtbaar in horizontale jaloezieën en lamellen. In principe zijn beiden opgebouwd vanuit hetzelfde idee, namelijk dunne langwerpige vlakken die je open of dicht kunt zetten. Beiden laten weer op een geheel eigen wijze licht door, horizontaal of verticaal. Ditzelfde verschil zie je bij rolgordijnen en vouwgordijnen. Beiden werken vanuit hetzelfde principe, maar zien er verschillend uit en dragen zo op een andere manier bij aan de sfeer in je kamer.

Scroll naar boven