Engelse brievenbus

De klassieke Engelse brievenbus is wellicht één van de meest bekende maar ook geliefde brievenbus soorten die er in Europa bestaat. Deze authentieke brievenbus valt op, is fraai vormgegeven en heeft een chique uitstraling. De brievenbus is te herkennen aan het woord “Post” op of boven de inwerpklep.

De Engelse brievenbus kenmerkt zich ook door de unieke versieringen en details. Op de brievenbus vind je namelijk altijd een kroontje en een leeuw. Deze afbeeldingen zijn te herleiden van de antieke rode brievenbussen die in Engeland gebruikt werden en soms zelfs nog in gebruik zijn.

Koninklijke versieringen op de Engelse brievenbus

Royal Mail, het Engelse postbedrijf ontwikkelde deze brievenbussen. Ze werden gebruik op dezelfde manier als waarop wij in Nederland de PTT brievenbus kennen. Mensen konden hun postkaartjes en brieven erin deponeren. De postbode kwam de post daar ophalen om het vervolgens te vervoeren naar de juiste adressen.

Engelse brievenbus te koop in verschillende uitvoeringen

Engelse brievenbussen worden ook wel Victoriaanse brievenbussen genoemd. Natuurlijk heeft niet ieder huishouden net zo’n grote brievenbus nodig als het postbedrijf zelf. Om toch de klassieke, chique stijl te hanteren zijn er daarom diverse Engelse brievenbussen te koop in meerdere uitvoeringen.

Engelse brievenbussen in meerdere uitvoeringen

De meest bekende Engelse brievenbussen zijn de kolom brievenbussen. Deze grote vrijstaande brievenbus kun je aan het begin van je tuin plaatsen. Wil je een wat kleiner model, dan is de Engelse muur brievenbus wellicht een betere optie. Deze hand je naast de voordeur tegen de muur. Heb jij een inbouw brievenbus in de muur of in de voordeur?  Ook dan is het mogelijk de Engelse stijl toe te passen door te kiezen voor een Engelse inwerpklep of muurplaat.

Engelse brievenbussen in klassieke kleuren

Ondanks de brievenbussen van het Engelse postbedrijf Royal Mail rood zijn, is de Engelse brievenbus te verkrijgen in meerdere klassieke kleuren. Het is dus eenvoudig om de brievenbus aan te passen aan de kleur van je woning. De meest gangbare kleuren naast het brandweer rood, zijn bordeaux rood, donker groen, donker blauw en zwart.

Herbeleef de charme van het verleden met onze nostalgische kolombrievenbussen! Breng een vleugje klassieke elegantie in jouw moderne leven. Ontdek onze met zorg vervaardigde selectie die de tijdloze stijl en duurzaamheid combineert. Verrijk je huis met een stukje geschiedenis en geef je post een koninklijke ontvangst.

Of het nu gaat om het creëren van een sfeervolle entree of het toevoegen van een vintage accent aan je tuin, onze kolombrievenbussen voegen karakter toe aan elke omgeving. Bestel vandaag nog en laat de nostalgie herleven bij jouw voordeur!

Scroll naar boven