Cortenstaal brievenbus

Cortenstaal brievenbus: corten is een vrij nieuwe maar zeer populaire staalsoort. Kenmerkend voor dit type staal is de bruin oranje roestkleur die na verloop van enkele maanden ontstaat. Ben jij weg van deze nieuwe tuintrend? Dan heb je geluk!

In cortenstaal zijn veel tuinaccessoires te verkrijgen, denk aan bijvoorbeeld bloembakken, tuinhaarden, borders en schuttingdelen en natuurlijk ook een corten staal brievenbus om je tuin geheel af te maken. De roestige uitstraling van deze producten staat prachtig bij het groen in de tuin en ook bij de kleur blauw en paars, wat vaak terug komt in bloemen.

De cortenstaal brievenbus wordt in het zwart geleverd

Als je een cortenstaal brievenbus koopt dan moet je niet gek staan te kijken als er een zwarte brievenbus tevoorschijn komt als je de verpakking opent. Zodra je de brievenbus buiten plaatst gaat de natuur de roest vormen. Binnen enkele weken zie je de eerste roestvorming verschijnen. Na een maand of vijf heeft de corten staal brievenbus de gewenste bruin oranje roestkleur.

Brievenbus met een lange levensduur

Ondanks de gecontroleerde roest die ontstaat zoals men dat bij cortenstaal noemt, heeft deze staalsoort wel een hele lange levensduur. Cortenstaal wordt ook wel weervast staal genoemd. De levensduur van dit product is zo lang omdat de eerste corrosie laag, de aantasting van verdere roest tegengaat. Een cortenstaal brievenbus kan dus eigenlijk nooit doorroesten.

Onderhoudsvrije brievenbus

Een ander groot voordeel van een cortenstaal brievenbus is dat deze weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft de brievenbus nooit te schilderen, je  dient hooguit een keer een vogelpoepje of ander vuil dat op de brievenbus is komen te liggen te verwijderen.

Let wel op dat de roestkleur van deze brievenbus kan afgeven. Staat jouw brievenbus op bijvoorbeeld tuintegels en wil je daar geen roestkleur op hebben? Dan kun je dit voorkomen door de brievenbus, nadat deze zijn bruin oranje kleur heeft gekregen, te voorzien van een vernislaagje.

Scroll naar boven