Brievenbussen

Een brievenbus is allang niet meer alleen een gebruiksvoorwerp. Steeds vaker wordt voor een brievenbus gekozen die past bij het tuindesign. Als je denkt dat de e-mail de post gaat vervangen en daardoor de brievenbus gaat uitsterven, dan heb je het mis! Ieder Nederlands huishouden is ten alle tijden verplicht om een brievenbus te hebben.

Heb je geen brievenbus die aan de Nederlandse eisen voldoet? Dan kun je zelfs een boete krijgen! Wel zien we een enorme verschuiving van een normale brievenbus naar een pakket brievenbus. Een brievenbus waarin dus ook kleine pakketjes gedeponeerd kunnen worden! Het aanschaffen van een pakket brievenbus is zeker de moeite waard als jij fan bent van online winkelen!

Brievenbussen gemaakt van diverse materialen

Brievenbussen zijn verkrijgbaar in enorm veel soorten en maten maar ook in diverse materialen. De meeste brievenbussen zijn gemaakt van RVS, cortenstaal, hardsteen of aluminium. Welke brievenbus jij kiest is geheel afhankelijk van jouw smaak, tuindesign en budget. We helpen je wel graag een handje op weg bij het maken van jouw keus.

RVS brievenbussen

RVS brievenbussen zijn vaak strak vormgegeven, zijn tijdloos en staan fraai bij vrijwel iedere woning. RVS is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en mooi blijft, mits je zo af en toe wel even het vuil en de aanslag eraf poetst met een zachte doek en wat RVS reiniger. Doe je dit niet dan kan er vliegroest ontstaan en dat ontsiert de brievenbus enorm.

Let ook op de kwaliteit van het RVS bij het aanschaffen van een RVS brievenbus. Zeer goedkope RVS brievenbussen zijn vaak gemaakt van een kwetsbaarder materiaal met daar over heen een laagje RVS.

Cortenstaal brievenbussen

Corten is een vrij nieuwe maar zeer populaire staalsoort. Kenmerkend voor dit type staal is de bruin oranje roestkleur die na verloop van enkele maanden ontstaat. Ben jij weg van deze nieuwe tuintrend? Dan heb je geluk!

In cortenstaal zijn veel tuinaccessoires te verkrijgen, denk aan bijvoorbeeld bloembakken, tuinhaarden, borders en schuttingdelen en natuurlijk ook een cortenstaal brievenbus om je tuin geheel af te maken.

Hardstenen brievenbussen

Een hardstenen brievenbus geeft een luxe uitstraling aan een woning. Vaak zijn dit brievenbussen van een wat groter formaat. Hardsteen blijft heel erg lang mooi en is bestand tegen alle weersinvloeden. Veranker de brievenbus wel goed aan de grond want als deze omvalt kan er een breuk in ontstaan.

Een hardstenen brievenbus kun je schoonmaken met een sopje, een borstel en doek. Hardstenen brievenbussen zijn verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren en daarom perfect af te stemmen bij de uitstraling van de rest van de tuin.

Aluminium brievenbussen

Hou je van een nostalgische sfeer in uw tuin? Dan mag een aluminium brievenbus niet ontbreken. De alom bekende Engelse kolombrievenbussen zie je voornamelijk terug bij de wat oudere huizen en boerderijen. Maar tegenwoordig zijn er ook kleinere exemplaren aluminium brievenbussen te koop die bijvoorbeeld tegen de gevel aan gehangen kunnen worden.

Ook bij de aluminium brievenbus dien je goed op de kwaliteit te letten. Kies voor een brievenbus met een gepantserde poedercoating mits je langdurig plezier wilt hebben van jouw mooie aluminium brievenbus.

Scroll naar boven